TANIĞIZ, TMMOB'UN YANINDAYIZ!

Genel Başkanımız Metin Ebetürk, 18 Temmuz 2013'te bir basın toplantısı düzenleyerek, sendikamızın TMMOB'un yanında olduğunu açıkladı. Genel Başkanımızın yapıtığı açıklamanın tam metnine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

TANIĞIZ, TMMOB'UN YANINDAYIZ!

18.07.2013

TANIĞIZ, TMMOB’UN YANINDAYIZ!

Kendine biat etmeyen tüm toplum kesimlerine karşı cadı avı başlatan AKP hükümeti, TMMOB ve TMMOB’a bağlı odaları da hedef aldı. AKP hükümeti, TMMOB’a bağlı odaların harita, plan, etüt ve projeler ile ilgili onay yetkisini kaldırmaya yönelik bir düzenlemeyi “torba yasa”ya adeta sokuşturdu.

AKP hükümetinin tüm çaba ve girişimlerine rağmen bir türlü ele geçirmeyi başaramadığı TMMOB ve bağlı odaları hedef alması tesadüf değil. Hükümet bir taşla iki kuş vurmak istiyor; bir yandan rantçı, kural tanımaz, hukuka, bilime ve tekniğe aykırı politika ve uygulamalarına karşı duran, özellikle Gezi direnişinde önemli rol oynayan TMMOB’u zayıflatmayı ve etkisizleştirmeyi, bir yandan da TMMOB ve bağlı odaların yaptığı mesleki denetimi ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

TMMOB’a bağlı Jeoloji Mühendisleri Odası, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, Peyzaj Mimarları Odası ve Şehir Plancıları Odası çalışanlarının sendikası olarak, TMMOB’u hem örgütlü olduğumuz işyerlerinden hem de mücadele alanlarından yakından tanıyoruz ve kamuoyuna bir kez daha seslenmek istiyoruz:

Tanığız, TMMOB’un yanındayız”!

Tanığız! Rant ve kar uğruna, tüm bilimsel ilkelerin, toplumsal değerlerin ve meslek ahlakının hiçe sayıldığı bu dönemde TMMOB ve TMMOB’a bağlı odalar, bilimin, tekniğin, toplumsal yararın ve meslek etiğinin yılmaz savunucusudur.

Tanığız! TMMOB ve TMMOB’a bağlı odalar, AKP hükümeti ile birlikte zirveye çıkan “kuralsızlık” politikasına karşı, meslek alanlarını düzenleyerek ve mesleki denetim işlevini yerine getirerek, yalnızca mühendis, mimar ve şehir plancıları değil tüm toplum adına son derece önemli bir işlevi yerine getirmektedir.

Tanığız! TMMOB ve TMMOB’a bağlı odalar, AKP hükümetinin, doğaya, kentsel alanlara, topluma, bilime, tekniğe ve hukuka aykırı politika ve uygulamalarına karşı durarak, doğayı ve insanı savunmaktadır.

Tanığız! TMMOB ve TMMOB’a bağlı odalar, “bireyciliğin” tek değer haline getirilmek istendiği bu dönemde, mesleki ve toplumsal dayanışmanın en önemli mevzilerinden biridir.

Tanığız! TMMOB ve TMMOB’a bağlı odalar, her yıl gerçekleştirdikleri yüzlerce bilimsel ve mesleki etkinlik ile alanın bilgisini çoğaltmakta, bir okul işlevi de görmektedir.

Tanığız! TMMOB ve TMMOB’a bağlı odalar, emek, barış, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yol arkadaşımızdır, yoldaşımızdır!

İşte bu yüzden tanığız ve TMMOB’un yanındayız!

Teoman Öztürk’ün izinden yürüyen, “bilimi ve tekniği emperyalizmin ve sömürgenlerin değil emekçi halkımızın hizmetine sunmak için her çabayı güçlendirerek sürdürme yolunda inançlı ve kararlıyız” diyen TMMOB, TMMOB’a bağlı odalar ve yüz binlerce mühendis, mimar ve şehir plancısı ile dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz.

Tanığız, TMMOB’un yayındayız!

Diren TMMOB!