İstanbul Ecza Koop.'ta yemek boykotu yapılacak

İstanbul Eczacılar Kooperatifi çalışanları, işverenin yetkimize itiraz etmesi nedeniyle 1 günlük yemek boykotu gerçekleştirecek.

Sendikamız Genel Yönetim Kurulu'nun konu ile ilgili açıklamasına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

dosya İSTANBUL ECZACILAR KOOPERATİFİ YÖNETİMİ YETKİMİZE YAPTIĞI İTİRAZI GERİ ÇEKENE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ!

21.01.2013

MÜCADELE EDECEĞİZ!

Bilindiği üzere Sendikamız, 2012 Haziran ayında İstanbul Eczacılar Kooperatifi’nde örgütlenmesini tamamlamış ve 22 Kasım 2012 tarihinde ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sendikamızın yasanın aradığı gerekli çoğunluğu sağladığını tespit etmiştir.

Çoğunluk tespitinin taraflara ulaşmasının ardından Kooperatif yönetimi, Sendikamızın yetkisine itiraz etmiştir. Sendikamız Kooperatif yönetimi ile yapmış olduğu görüşmelerde itirazın hukuksuz olduğu, çalışanların toplu sözleşme hakkını engellemeye dönük bir tutum olduğunu belirtmiş ve itirazın bir an önce geri çekilmesini talep etmiştir. Ancak Kooperatif yönetimi bu çağrımıza halen olumlu bir yanıt vermemiştir.

Kooperatif yönetimi demokratik bir kuruluşu yönetme bilincinin ve sorumluluğunun uzağında, 12 Eylül'den kalma anti-demokratik yasaların arkasına sığınarak, Kooperatifin çalışanlarının toplu sözleşme hakkını geciktirme ve uzayan mahkeme süreçlerinden yararlanarak sendikal örgütlülüğü ortadan kaldırma çabası içine girmiştir.

Sendikamız, işverenin bu anti-demokratik tutumunu değerlendirmek ve bundan sonraki yol haritamızı belirlemek üzere geniş katılımlı üye toplantıları gerçekleştirmiştir. Yüzlerce üyemizin katıldığı toplantılarda işverenin bu tutumu kınanmış, yapılan itirazın derhal geri çekilmesi talep edilmiş, toplu sözleşme hakkımızı elde etmek için mücadele kararı alınmıştır.

İşverenin itirazı nedeniyle yapılacak ilk duruşma 24 Ocak Perşembe günüdür. Sendikamız ve üyelerimiz, Kooperatif yönetimine çağrısını bir kez daha yinelemektedir. Yetkimize yapılan itiraz geri çekilmeli ve işçilerin Anayasal hakkı olan toplu sözleşme hakkına saygı gösterilmelidir.

Kooperatif çalışanları, işverenin bu anti-demokratik tutumu karşısında ilk olarak 23 Ocak Çarşamba günü İstanbul Eczacılar Kooperatifi işyerlerinde “Hukuksuzluğa, Haksızlığa, Yalanlara KARNIMIZ TOK. YEMİYORUZ” diyerek bir günlük yemek boykotu yapacaktır.

24 Ocak Perşembe günü itirazın geri çekilmemesi durumunda ise Sendikamız, 27 Ocak Pazar günü Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda, üyelerimizin katılımıyla kitlesel bir basın açıklaması yapacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

DİSK/ Sosyal -İş Genel Yönetim Kurulu