HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE MÜCADELEMİZ FOX TV’DE!

22 Haziran 2020, Pazartesi 920 Kişi

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE MÜCADELEMİZ FOX TV’DE!

Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü, Covid-19 salgın sürecinde değişen mevzuat uyarınca, örgütlü olduğumuz Sağlık Kültür ve Spor Dairesi çalışanları için 23 Mart 2020 tarihinde İŞKUR’ a kısa çalışma ödeneği başvurusunda bulunmuştur. Kurum incelemesi sonrasında e-devlet üzerinde personele yapılacak ödemeler görünmesine rağmen, yaklaşık 3 aydır kısa çalışma ödeneğini alamayan üyelerimizin sorununun çözümü için, Rektörlük ve Üniversitenin ilgili yöneticileri ile bir dizi görüşmeler yapılmıştır.

Üniversite Rektörü sorunun çözümü için Bakanlık ve İŞKUR nezdinde yoğun çaba sarf ettiklerini, bizzat yürüttüğü görüşmelerde kamu ve iştiraklerinde çalışanların kısa çalışma ödemelerinin sona bırakılmasından kaynaklanan sorunun en kısa sürede giderilmesi için çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirtmişlerdir.

Ayrıca Sendikamız tarafından konu ile ilgili sorun ve taleplerimizi içeren iki dosya, birisi Cumhurbaşkanlığı’na iletilmek üzere AK Parti Genel Merkezi’ne teslim edilmiştir.

Yine üyelerimizle birlikte İŞKUR Çankaya İlçe Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde de ödemelerle ilgili kesin bir tarih alınamamıştır.

Konuyla ilgili FOX TV ana haber bültenine açıklamalarda bulunan üyelerimiz ile Sendikamızın Ankara Şube Yöneticileri ve Hukuk Müşavirimiz Av. Sarper Gürcan, çalışanların kısa çalışma ile ilgili mağduriyetlerini dile getirmiş, yapılan girişimlerden halen sonuç alınamadığını, yasal olarak hak edilen kısa çalışma ödeneğinin çalışanlara biran önce ödenmesi gerektiğini belirtmiş ve sürecin takipçisi olacaklarını ifade etmişlerdir.