AVM’LERDE ALINACAK ÖNLEMLER KONUSUNDA GEÇ KALINDI

19 Mart 2020, Perşembe 797 Kişi

Sendikamız Genel Başkanı ve DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ağuş AVM’lerde alınacak önlemler konusunda geç kalındığını Medya Scope tv’ye değerlendirdi.

Ağuş: “Koronavirüs salgınına karşı önlem olarak kafe, bar, kıraathane ve birçok yerin faaliyeti durdurulurken, alışveriş merkezleri açık kalmaya devam ediyor. AVM’lerde alınacak önlemler konusunda geç kalındı ve patronlar koronavirüs salgınının faturasını işçilere kesmemeli” dedi.

AVM’ler ile ilgili koronavirüs salgını öncesinde de çalışmalarımızın da olduğunu söyleyen Sendikamız Genel Başkanı Mustafa Ağuş “İşkolumuz olduğu için AVM’lerle ilgili bir yıldır çalışma içerisindeydik. Ülkemizde 500’e yakın AVM, yaklaşık 500 bin çalışan var. Buralar milyonlarca insanın ziyaret ettiği işyerleri” diye konuştu.

AVM’leri açık tutmanın anlamının olmadığını belirten Başkan Ağuş: ”Salgının daha fazla yayılmaması için resmi makamlarca tedbirler açıklandı. Fakat AVM’lerde alınacak önlemler konusunda geç kalındı” dedi.

Ücretsiz izin yapılmamasına da değinen Başkan Ağuş, Koronavirüs salgınının patronlar tarafından fırsata çevrilmemesi gerektiğini ve işten çıkarmaların da yasaklanmasına değinerek,  ücretsiz izin ve benzeri uygulamalar kesinlikle yapılmamalı ve kimse mağdur edilmemeli. Bu salgının faturası da emekçilere kesilmemeli” ifadelerini kullandı.